Onterecht alimentatie betalen door alimentatiefraude?

Geplaatst op 07/09/2017 door in Familierecht, Sector Particulier | Geen reacties.

 

Alimentatie: een bijdrage in het levensonderhoud van een ander omdat die niet voldoende in eigen levensonderhoud kan voorzien.

Fraude: een vorm van bedrog. Daarbij worden zaken anders voorgesteld dan ze zijn.

Alimentatiefraude

Bij echtscheiding is een van de spelregels dat de meest verdienende ex-partner partneralimentatie moet betalen. Daarvoor zijn afgewogen spelregels en rekenmodellen ontwikkeld om dat “eerlijk” te laten verlopen. Onterecht alimentatie betalen hoeft niet.

Als de alimentatie is vastgesteld zijn er ook wetten en spelregels om te bepalen wanneer aan de betaling van alimentatie een einde kan komen. Als die spelregels niet worden nagekomen dan is er sprake van alimentatiefraude.

Onze advocaten zijn er voor om die spelregels namens hun cliënten te laten toepassen. Als de ontvangende partij de spelregels niet nakomt – alimentatiefraude pleegt – helpen wij u graag om te zorgen dat de regels juist worden toegepast. Er moet in dat soort gevallen recht worden gedaan.

Soms schakelen we daarvoor een derde partij in. De betaler moet immers bewijzen dat de ontvanger geen recht meer heeft op de bijdrage. Dat bewijs lever je niet zo gemakkelijk. Maar het kan wel.

Lees meer daarover via onderstaande link in een artikel in het AD Amersfoort van 7 september 2017.

Onterecht alimentatie betalen door alimentatiefraude?

Zie ook: dit artikel op onze website.

Neem voor meer informatie contact op met mr. W. Brouwer of mr. I.G.G. Veen: Tel: 033 – 4321 957 of info@assumdelft.nl

Geef een antwoord

Bericht
Naam
E-mail