mr. Marcel F.H. van Delft

“Direct, zakelijk, no-nonsense – dat is mijn stijl. Ik kan er soms hard ingaan, maar altijd met het doel om tot een oplossing te komen. Ik opereer uitsluitend op de zakelijke markt. Ook daar kunnen emoties hoog oplopen. Elke onderneming is anders en vraagt dus maatwerk. Je kunt er geen sjabloon over leggen.

Procederen is mijn favoriete juridische bezigheid. Ik ben een procesadvocaat in hart en nieren. Ik houd van wielrennen, omdat er vaart in zit. Elke rit op de racefiets is weer anders. Ik fiets nooit hetzelfde rondje, ik houd niet van gebaande paden. Ik wil mijn eigen route rijden, elke keer andere indrukken opdoen.

Fietsen is een pure sport, man tegen man. Je kunt je lang verstoppen in een groep, maar in de finale komt uiteindelijk toch de sterkste naar voren. Dat geldt ook voor mijn werk, waarmee ik niet wil zeggen dat alleen het recht van de sterkste geldt. Maar als je niet slim fietst, win je zeker niet – en dat geldt ook voor het halen van je recht.”

Maak ook kennis met: mr. Henri B.J. de Boer en mr. Willem Brouwer.