Mr. Willem Brouwer, advocaat en mediator

Overige advocaten:
Mr. Marcel F.H. van Delft

Teamlid van Sector Particulieren.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ben ik geregistreerd op de rechtsgebieden personen- en familierecht en erfrecht. Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar om tien opleidingspunten te behalen op deze rechtsgebieden.

Geboren in Odoorn, 1958
Opgeleid in Amsterdam (Universiteit van Amsterdam)
Gespecialiseerd in echtscheiding en erfrecht.

Lid van

  • Vereniging van Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (vFAS);
  • Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR);

Mediatiorsfederatie Nederland (MfN);

  • Aspirant-lid Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN).

 

Willem Brouwer: “Ik ben sinds 1993 advocaat en mediator. Na een eerste periode, waarin ik mij met heel veel rechtsgebieden heb bezig gehouden, heb ik bewust gekozen voor het personen- en familierecht. Het hoofdbestanddeel van mijn werk betreft echtscheidingen en erfrecht. Inmiddels ben ik meer dan vijfentwintig jaar op dit rechtsgebied werkzaam en heb ik de nodige ervaring om voor de cliënt “nuttig” te zijn.

Het gaat in het personen- en familierecht en Erfrecht om persoonlijke, heftige ingrepen in levens van mensen, met name (maar niet alleen) als er ook kinderen bij betrokken zijn. Daarom heb ik mij ook gericht op mediation. Mediation kan er voor zorgen dat partijen weer naar elkaar luisteren en samen tot een oplossing van de geschillen komen. Dat werkt!

Als advocaat ga ik voor het belang van de cliënt en richt ik mij op het voor hem of haar maximaal haalbare. Dat wordt uiteraard met de cliënt besproken.

Als mediator ben ik echter strikt neutraal bij het begeleiden van partijen naar een voor beiden optimale oplossing van hun conflict.”