Vechtscheiding, wat kan de werkgever doen? II

Geplaatst op 22/02/2018 door in Familierecht, Sector Particulier | Geen reacties.

 

Scheidingsloket

In de vorige blog kwam het platform Scheiden Zonder Schade ter sprake.

Het door dat platform uitgebrachte advies bevatte nog meer adviezen dan de genoemde mogelijkheden voor de werkgever.

Een van de andere aanbevelingen is dat er in iedere gemeente een scheidingsloket moet komen waar ouders terecht kunnen voor informatie, voorlichting en ondersteuning. Volgens de commissie vragen veel ouders die hun scheiding goed willen regelen zich namelijk af: “Maar wie bel je dan?

In het scheidingsloket moeten ‘scheidingsdeskundigen‘ komen die voor de ouders verdere professionele hulp kunnen regelen. Medewerkers van het loket kunnen andere professionals ondersteunen, zoals huisartsen, leraren en buurtwerkers. Omgekeerd moeten ze waar nodig ouders naar de professionals doorverwijzen.

Helaas wordt een bij uitstek in de materie van echtscheiding deskundige professional niet genoemd. Wie? De echtscheidingsadvocaat.

Echtscheidingsadvocaat

Die echtscheidingsadvocaat weet welke zakelijke beslissingen genomen moeten worden maar ook welke emotionele druk op scheidende partijen kan staan. Veel echtscheidingsadvocaten hebben mediationvaardigheden of zijn volleerd mediator. Zij kijken al lang veel verder dan het pure partijbelang dat geassocieerd wordt met “de advocaat”. Ook uw partijdige “advocaat” zal niet proberen de problemen groter te maken, zeker niet als er kinderen bij betrokken zijn.

Bel maar gewoon een advocaat, gespecialiseerd in echtscheidingen. Ook die professional kan verwijzen naar andere hulpverleners.

Bel 033-4321 957 of kijk op scheidingsloketleusden.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Bericht
Naam
E-mail