Vrije advocaatkeuze

Geplaatst op 12/03/2018 door in Nieuws | Geen reacties.

 

Vrije advocaatkeuze. 

Over het recht op vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandverzekeringen hebben we al eerder geschreven. Ik verwijs hier en hier naar deze artikelen.

Op 15 januari 2018 heeft de Consumentenbond aan die vrije advocaatkeuze weer een artikel gewijd. Daarin is uitgezocht hoe de verzekeraars omgaan met de vergoedingen bij “in huis behandeling” en bij “uitbesteding extern”. Het blijkt dat de maximumvergoedingen behoorlijk verschillen.

Maximum kostenvergoeding

Elke rechtsbijstandverzekeraar schermt met maximale kostenvergoedingen van € 30.000,– tot € 60.000,– als de kwestie door de juristen van de maatschappij  wordt behandeld. Als u de zaak echter door een “eigen” advocaat wilt laten behandelen wordt de maximale vergoeding conform de polis behoorlijk lager. Dat kan tot een factor 10 lager zijn, van € 60.000,– naar € 6.050,–. Let wel, dat is een vergoeding van alle externe kosten, dus naast de advocaat ook kosten van een deskundige of accountant die soms (al dan niet op initiatief van de rechter) moet worden ingeschakeld.

In het artikel wordt verder geschreven over waar u op moet letten als u een eigen advocaat wil inschakelen. Lezenswaardig.

Via de link wordt u doorverwezen naar het artikel Vrije advocaatkeuze van de Consumentenbond.

 

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met ons via 033 – 4321 957 of  info@assumdelft.nl

 

 

Geef een antwoord

Bericht
Naam
E-mail