Mr. Ingrid G.G. Veen

Geboren in Voorburg, 1955
Opgeleid in Utrecht
Gespecialiseerd in intellectuele eigendom, familierecht, gezondheidsrecht, erfrecht.

  • Lid Vereniging voor Intellectuele Eigendom
  • Lid Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht

 

Ingrid Veen: “Ik heb diverse functies in het bedrijfsleven, bij de overheid en in de gezondheidszorg gehad, voordat ik rechten ging studeren. Ik ging studeren, omdat ik steeds meer met wet- en regelgeving te maken kreeg. Maar ook uit nieuwsgierigheid. De wil om te leren en te weten zit in mijn genen. Hoezo, waarom, waarvoor – dat zijn dé vragen.

Lezen houdt me scherp. Als ik lees, krijg ik inspiratie. Ik kan mijn gedachten ordenen en krijg rust in mijn hoofd. Het gaat me niet alleen om het verhaal, maar ook om de taal zelf. Taal is een meesterlijk wapen. Ik lees en herlees: klassiekers van Hermans of Reve, maar ook allerlei andere boeken. Zolang de thema’s maar uit het leven gegrepen zijn; Harry Potter is aan mij niet besteed.

Soms lees ik iets in een roman, waardoor ik opeens weet hoe ik verder kan met een zaak. Wil je als advocaat de belangen van je cliënt goed verdedigen, dan moet je een goed verhaal hebben. Niet rommelig en ad hoc, maar helder, compact en zo simpel mogelijk. Gebruik je wollige taal, dan lijkt het of je het zelf niet snapt of iets te verbergen hebt.”