Mr. Gijs R.M. van den Assum

Gijs-55337

Overige advocaten:
Mr. Marcel F.H. van Delft
Mr. Willem Brouwer
Mr. Chantal E. Beens

Teamlid van Sector Handel & Retail en Sector Bouw.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ben ik geregistreerd op het rechtsgebied arbeidsrecht. Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar om tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Geboren in Breda, 1954
Opgeleid in Nijmegen
Gespecialiseerd in arbeidsrecht (waaronder collectief arbeidsrecht, CAO-recht), sportrecht en franchise.

  • Lid Vereniging voor Arbeidsrecht;
  • Lid Vereniging voor Sport en Recht;
  • Lid Raad van Discipline Nederlandse Orde van Advocaten (Hofressort Arnhem-Leeuwarden) tot 1 juli 2019;
  • Tuchtrechter in de Dopingkamer van ISR (Instituut SportRechtspraak);
  • Bestuurslid Lawyers Coöperation;
  • Voorzitter Bedrijvencommissie Golfclub Anderstein.

 

Gijs van den Assum: “Ik ben sinds 1982 advocaat en sinds 1991 ondernemer. Ondernemen is mijn passie. Ik wil zelf bepalen wat er gebeurt, zelf aan het stuur zitten. Ik ben best een beetje eigenwijs. Ik zeg niet dat ik altijd alles beter weet, maar vaak is dat wel zo.

Ondernemen doe je niet in je eentje. Het is ook een kwestie van samenwerken. Je moet goede hulptroepen inschakelen. Je moet mensen stimuleren en waarderen – dat doe ik in ons advocatenkantoor ook. Ik ben een mensenmens. Ik ben niet de advocaat die je moet hebben als je iemand wilt afmaken. Ik ben een pragmatisch advocaat. Doelgericht en oplossingsgericht.

Ik ben een redelijke golfer. Ik vind het heerlijk om tegen mezelf te vechten, me aan de eigen haren – die ik niet meer heb – uit het moeras te trekken. Vrijblijvend over de course wandelen en af en toe een balletje slaan, daar heb ik geen zin in. Ik ben wel competitief ingesteld. Ik wil winnen, ook als advocaat. Ik realiseer mij intussen ook dat de gang naar de rechter voor de cliënt niet altijd  de beste oplossing is”.