Dag van de Scheiding 11 september 2015

Geplaatst op 12/08/2015 door in Familierecht | Geen reacties.

Dag van de Scheiding 11 september 2015

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. De verbroken relaties van samenwoners zijn daar niet in meegerekend.

Bij echtscheiding is deskundige begeleiding noodzaak. Om daarvoor aandacht te vragen heeft de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd, de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’ in het leven geroepen. Tijdens de Dag van de Scheiding, die dit jaar op vrijdag 11 september 2015 plaatsvindt, kan eenieder die meer wil weten over dit onderwerp gratis en vrijblijvend terecht bij één van de ruim 700 kantoren die zijn aangesloten bij de vFAS. U kunt dus ook bij AssumDelft Advocaten terecht.

Uit elkaar, met respect voor elkaar

Bijna 219 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Voor meer informatie daarover (geschiedenislesje) klik hier.

Daarom heeft de vFAS besloten om rond deze datum landelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding bij scheidingen. Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. De vFAS pleit ervoor om het proces tijdens en rondom een echtscheiding te verbeteren. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe van de scheiding te worden. Het motto van de vFAS is dan ook ‘uit elkaar, met respect voor elkaar’. Sinds 2010 wordt jaarlijks de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd.

Over de vFAS

Het merendeel van de aangesloten vFAS-leden is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. De vFAS-advocaat-scheidingsmediator beschikt, naast kennis op het relationele- en emotionele gebied en het gebied van kinderen, over de benodigde actuele juridische kennis om de echtscheiding op dit gebied goed te kunnen begeleiden; te denken valt aan de onderwerpen als het ouderschapsplan, alimentatie, de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden en pensioenverevening.

Staat u voor de beslissing van scheiden of bent u bij een echtscheiding betrokken als (nieuwe) relatie, familie of anderszins? U kunt op 11 september a.s. tussen 09.00 uur en 17.00 uur zonder afspraak binnenlopen en uw vragen stellen aan mr W. Brouwer.

 

 

Geef een antwoord

Bericht
Naam
E-mail